17:00

Norra Fågelås IF

Referat: K-VIF/Källby IF - Norra Fågelås IF

Kinne-Vedum/Källby - Norra Fågelås IF 2-0 (0-0)
Vi börjar matchen piggt och alert och är från första sparken det spelförande laget. Vi hittar kombinationer på mittfältet som ofta leder till att vi kommer runt på kanterna med farliga inlägg. Efter de inledande 15-20 minuterna jobbar sig dock Norra Fågelås in i matchen och jämnar ut spelet. Resterande tid av första halvlek är helt jämn även om vi lyckas vaska fram de farligaste chanserna. Första halvlek, som till största del spelas i hällregn, slutar mållöst 0-0.
Till andra halvlek har regnet slutat och solen tittat fram. Det dröjer endast två minuter innan Jennie Dahlkvist kapas i Norra Fågelås straffområde med straffspark till följd. Jennie förvaltar själv straffen på bästa sätt fram till 1-0-ledning. Målet är för övrigt Jennies 12:e i årets serie, imponerande! Med ledningen i ryggen känner vi oss lite tryggare och vågar hålla i bollen och spela ut mer. Vi dominerar fullständigt och Norra Fågelås tillåts under långa stunder inte ens komma över mittlinjen. I den 54:e minuten tilldöms vi en hörna från vår högerkant. Jennie Dahlkvist slår den och Nina Stadling störtar in i straffområdet och kan med en kraftfull nick göra 2-0, vilket är mycket rättvist i det läget. Efter 2-0-målet fortsätter vi vara det spelförande laget och spelar stundtals riktigt fin och fyndig fotboll. Det dröjer till den 80:e minuten innan Norra Fågelås får sin första och egentligen enda reduceringschans, men Mikaela Lieberth kan tryggt och säkert tippa långskottet till en hörna. Matchen slutar rättvist 2-0.

Vi gör till stora delar en riktigt bra match även om vi ändå har en bit kvar till vår absoluta toppform. Vi vinner stabilt och säkert med 2-0, och faktum är att 3-0 känns närmre än 2-1. Hela laget ska ha beröm för insatsen, men ett extra plus till Caroline Söder som tar för sig rejält och styr och ställer på mittfältet. Nästa match spelas på Kinnevallen söndag 9/6 kl 15.00 då Skultorps IF kommer på besök.